vineri, 21 august 2009

Ziua 3 - Agios Georgios (Pagi)

Am descoperit cu mare placere ca locul in care este amplasata statiunea Agios Georgios (Pagi) este mult mai spectaculos decat parea in pozele pe care le vazusem inainte de a pleca din tara. Localitatea este rasfirata pe vreo 2 km de-a lungul unui golf in forma de potcoava, in partea de nord-vest a insulei. De o parte si de alta a golfului se inalta munti spectaculosi, in spate se ridica crestele inverzite de maslini si chiparosi ale celorlalti munti din insula, iar in fata, cat vezi cu ochii, splendida, de un albastru-verde schimbator, marea. In prima zi de plaja, apa era destul de tulbure si erau valuri, insa asta nu ne-a impiedicat sa ne bucuram de ce vedeam. Nu am vrut sa stam pe plaja din fata Hotelului Alkyon, unde eram cazati, pentru ca acolo erau, din cate am vazut, pietre cu alge in apa, dar si romani galagiosi si cam stupizi, asa ca am cautat un alt loc. Am gasit, pe la mijlocul statiunii, o portiune de nisip administrata de Yannis, care cerea 6 euro pentru doua sezlonguri si o umbrela, pe toata ziua. Ca bonus, simpaticul grec avea un chiosc de unde puteai lua, gratis, de la ochelari si tuburi de respirat pentru snorkeling, la mingi, rachete de tenis, saltele si colacei pentru copii. Alegerea plajei a fost inspirata pentru noi si pentru ca in spate era un supermarket, de unde ne-am putut alimenta cu bere, sucuri, etc., la preturi foarte mici (bere la doza 0,80 eurocenti-1 euro, sucuri naturale de fructe-1.50 euro litrul, inghetata pe bat, 1.60 euro, etc.).Taverna Marina, din fata hotelului nostru nu ne-a inspirat prea mult. Era scumpa, din cate ne-am dat seama din prima zi (pentru cei care nu au mai fost in Grecia, va recomand sa aplicati testul "tsatsiki" pentru a va da seama cat de scump este un restaurant. Cineva mi l-a recomandat si mie si functioneaza: daca intr-o taverna, tsatsiki e vandut cu 2.50-3 euro, atunci inseamna ca preturile sunt ok. Daca pretul e mai mare, taverna e deja scumpa). Mai mult, cei de acolo serveau toate felurile cu cartofi prajiti si nu mica ne-a fost mirarea cand o prietena de-a noastra a primit o portie de lasagna cu... cartofi prajiti!Fara sa cautam prea mult, am dat de taverna Dixtia, unde am gasit mancare pe gustul nostru si preturi acceptabile. Daca la Marina, un fel traditional precum stifado era 9 euro, aici il puteai cumpara, mai bine gatit, cu 6,50 euro.
Ziua a curs apoi linistita, fara prea multa agitatie. Am lancezit la soare, am admirat peisajele si ne-am umplut ochii cu marea. Seara, am luat cina la Ostrako, o taverna de familie situata chiar langa hotel, cu mancare excelenta.

Niciun comentariu: