miercuri, 20 august 2008

Zilele 6-7-8 - Plaja si maraton culinar!

Urmatoarele zile au fost dedicate relaxarii pe plaja, bailor de soare si de mare si degustarii bucatelor grecesti. Am stat atat la pool bar, cat si pe plaja, pe sezlongurile diverselor baruri si taverne. La amiaza, faceam o pauza pentru a lua pranzul, apoi ne intorceam pe plaja, insa ne adaposteam de soarele arzator sub umbrele, pana pe la 16.30-17.00. Ne-am desfatat cu mirosurile, culorile si savorile micului Potos.
Am facut un adevarat maraton culinar, comandand doar mancaruri grecesti. De obicei, luam masa la Garden Grill, o taverna "de familie", la fel ca mai toate din zona, insa la taverna Irene erau cele mai bune fructe de mare si cel mai bun peste. Printre retetele traditionale excelente pe care le-am incercat acolo se numara Mousaka (cartofi, carne tocata de vitel, vinete coapte, condimente - la cuptor), Pastitsio (carne tocata, paste fainoase - la cuptor), Papoutsaki (carne de vita, cartofi, vinete coapte - la cuptor), Soutsoukaki (mici grecesti), Stifado (carne de vita, in sos, cu arpagic - la cuptor), paste grecesti Giuvetsi cu vita (pastele grecesti sunt exact ca boabele de orez), celebrul Tsatsiki (pasta de iaurt gras, cu castraveti, usturoi, ulei de masline) sau Tyrosalata (pasta de branza feta cu iaurt, condimente si bucatele de ardei iute). Pestele si fructele de mare nu au lipsit de la masa. De baut, am baut mult Ouzo cu gheata, Tsipouro (un rachiu foarte tare), lichior cu miere si alune, cocktail-uri de toate felurile si alte bunatati. De altfel, insula este recunoscuta pentru mierea si uleiul de masline produse aici. Cel mai bun desert: iaurt cremos, cu miere si fructe !!!

In seara zilei de miercuri, ne-am retras in vila noastra (in poza de mai jos), dupa ce l-am vizitat pentru ultima oara pe "My friend", cu parerea de rau ca sejurul nostru in frumoasa Grecie se incheia.

Niciun comentariu: